[Logo] Air Video Forum
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
[Moderation Log] Moderation Log   [Register] Register / 
[Login] Login 
New version wont work with folders with many files  XML
Forum Index » Air Video Problems and Solutions
Author Message
absolutfab



Joined: 09/14/2010 01:37:56
Messages: 12
Offline

Thank U...

I'm sorry but i got to sleep now, it's about 5:00 am here..

Admin



Joined: 08/23/2009 08:49:34
Messages: 8705
Offline

2.4.2 is out. Can you check is it resolves the problem for you?
absolutfab



Joined: 09/14/2010 01:37:56
Messages: 12
Offline

Hello,

i try the new update..

it's better, but it still freeze on thumbnails preview..

this folder contains 53 avi files... look what happen
[Thumb - IMG_0003.PNG]
 Filename IMG_0003.PNG [Disk] Download
 Description
 Filesize 197 Kbytes
 Downloaded:  821 time(s)

Admin



Joined: 08/23/2009 08:49:34
Messages: 8705
Offline

That's weird. If you reload the folder you still don't get thumbnails?
absolutfab



Joined: 09/14/2010 01:37:56
Messages: 12
Offline

Nope....
Admin



Joined: 08/23/2009 08:49:34
Messages: 8705
Offline

I can't reproduce this so far with new version. How long did you wait for the thumbnails to generate?
absolutfab



Joined: 09/14/2010 01:37:56
Messages: 12
Offline

endlessly...
Admin



Joined: 08/23/2009 08:49:34
Messages: 8705
Offline

That's not very good. Especially when the generation should timeout after 40 seconds and mark the files as invalid. Can you try one more thing - restart Air Video Server and browse the folder again?
Admin



Joined: 08/23/2009 08:49:34
Messages: 8705
Offline

I'll try to reproduce this problem with current version of course.
absolutfab



Joined: 09/14/2010 01:37:56
Messages: 12
Offline

i already try this and i trash the thumbnails files inside application support as well..
jdil



Joined: 06/14/2010 09:58:06
Messages: 10
Offline

absolutfab wrote:Yes i saw the files but no thumbnails won't load and nothing happen..

with folders with few files it work great, load almost instantly...



If I can add my two bit contributuion :
Folder filled with 192 avi files : no pb, quick update
Folder filled with 25 mp4 files (generated with handbrake) : no pb
Folder filled with 491 mp4 files : endless spinnning whel util server timed out(5 minutes)
Admin



Joined: 08/23/2009 08:49:34
Messages: 8705
Offline

jdil, is this with 2.4.2? What kind of sharing?
DavePDX



Joined: 09/14/2010 21:38:48
Messages: 18
Offline

I have the same issue on both my iPad and my iPhone, both running 3.x, and also on my old 3G which is running 4.1. The problem isn't as bad on the 3G....it does work, but it's a lot slower than the previous version (2.2.4).

I downgraded the iOS apps to the previous version, and everything started working fine again. So, the problem is not the server app, it's the iOS app.

For me, the problem seems isolated to folders with mp4s, even one with 40 files exhibits the issue.

This message was edited 1 time. Last update was at 09/14/2010 21:48:00

Admin



Joined: 08/23/2009 08:49:34
Messages: 8705
Offline

The server uses different approach for loading thumbnails with new client and the old client, so it still can be server side problem. Do you have problems on local folders or remote folders? What is your computer configuration? The new approach loads multiple thumbnails in parallel (so in most situations it is a lot faster than the old approach), however apparently it doesn't work quite well for everyone.
jdil



Joined: 06/14/2010 09:58:06
Messages: 10
Offline

Admin wrote:jdil, is this with 2.4.2? What kind of sharing?

yes 2.4.2
NAS file sharing. 2 different NAS. same issue with both.
Worked just fine until update 2.4.1
 
Forum Index » Air Video Problems and Solutions
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team