[Logo] Air Video Forum
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
[Moderation Log] Moderation Log   [Register] Register / 
[Login] Login 
Air Video Server 2.4.5-beta5 released  XML
Forum Index » Air Video Announcements
Author Message
TGPaz



Joined: 03/10/2011 03:53:36
Messages: 2
Offline

Just upgraded to 4.3 IOS and now Air Video will not work with the Apple Component AV Cable.

If you plug it in while the video is playing you lose the sound and the video continues to play on the IPhone, if you hit play with live conversion after you plug it in then it works until you get a push notification then it freezes up and you have to quit the Air Video app and restart it. While the video is playing on the TV there is a spin wheel on the screen of the IPhone, so you have no controls on the screen. If you hit the home button while the video is play it also locking the app up and you have to quit the app and restart it.

I have tried 2 different IPhone 4's, 2 different cables and 2 different TV's with the same results. Also other 3rd party video apps as well as Apple's built in player they all still work with the cable.



Running IPhone 4.3 IOS
Air Video Server 2.4.5 Beta 5
and the latest version of the Air Video app installed on an IPhone 4

Admin



Joined: 08/23/2009 08:49:34
Messages: 8705
Offline

Have you tried restarting the device? This might be bug with iOS firmware 4.3, will try to reproduce it.
TGPaz



Joined: 03/10/2011 03:53:36
Messages: 2
Offline

Yeah restarting the device didn't help still the same result.
chipfiev



Joined: 03/10/2011 04:39:42
Messages: 5
Offline

Earlier in this thread, an issue was mentioned where videos did not play after the service upgrade. The fix suggested was to kill ffmpeg and reinstall. I've tried that and I'm still getting odd behavior:
- hitting play on my iPhone results in the video trying to play but quickly returning to the video option screen
- hitting play on my iPad causes the video to try to start and then quickly skips to the next video which then also skips
- play with live conversion works just fine

Server versions 2.4.5 beta 5.
Client version on iPads and iPhones is 2.4.5

Any suggestion other than reinstalling the server?
Thanks.
Admin



Joined: 08/23/2009 08:49:34
Messages: 8705
Offline

Can you post here the live conversion log? What kind of computer do you have?
chipfiev



Joined: 03/10/2011 04:39:42
Messages: 5
Offline

The server is running on a mac mini running 10.6.6.
Looks like my ffmpeg is version UNKNOWN built Mar 6, 2011.

Here's the log:
2011-03-09 22:08:49 SegmentedEncoder: av_interleaved_write_frame(): Operation not permitted
2011-03-09 22:08:49 SegmentedEncoder: Bad file descriptor
2011-03-09 22:09:01 LiveConversion: >>
39345A6B6B7772787A6F72747568344E6F7277726F727E68345A72693B4D727F7E743B487E696D7E69357A6B6B345874756F7E756F6834497E68746E
69787E68347D7D766B7E7C393B3636687E7C767E756F36777E757C6F733B2F3B3636687E7C767E756F36747D7D687E6F3B2B3B36367874756D7E6968
72747536727F3B2A792223782E2E23362A2F287F362F7A2B7936237D2C2B36792E287F28282A237A2F287E7A7822222B2B2978367F7A792F362F7F2A
223622232E2C36282B282A2D7823792D7D22293B36366B74696F36756E76797E693B2F2D2D282A3B366F73697E7A7F683B2F3B367D777A7C68293B30
7D7A686F3B367D777A7C683B307774746B3B367C3B282B3B36707E6272756F447672753B2A3B36797D3B2B3B367944686F697A6F7E7C623B2B3B367D
777A7C68293B366C6B697E7F367F786F2363233B3678766B3B3078736974767A3B367F7E79777478707A776B737A3B2B3B367F7E7977747870797E6F
7A3B2B3B36697E7D683B2A3B3678747F7E693B2B3B36767E44697A757C7E3B2A2D3B36686E796A3B2E3B366B7A696F726F727475683B306B7A696F72
2F632F306B7A696F72236323306B7A696F6B2363233B366F697E777772683B2B3B366878446F73697E687374777F3B2F2B3B3672446A7D7A786F7469
3B2B352C2A3B366A7874766B3B2B352D3B36767A6B3B2B352B212B352B3B36767A6B3B2B352A212B352A3B3668683B2B352B3B36723B39344E687E69
68347D727E6D7E6F34566E68727834724F6E757E6834724F6E757E683B566E6872783456746D727E68345F7E686B72787A79777E3B567E35762F6D39
3B366D7D3B397869746B262F232B21292E2D212B212B373B68787A777E262F232B21292E2D393B367A686B7E786F3B2F232B21292E2D3B36623B367D
3B766B7E7C6F683B366D78747F7E783B77727963292D2F3B36796E7D6872617E3B2A2B292F703B36793B2A292B2B703B36796F3B2A282B2B703B366A
767A633B2F233B366A7672753B293B36693B292235222C3B367A78747F7E783B777279766B28777A767E3B367A793B2A2229703B367A693B2F2F2A2B
2B3B367A783B293B36
<<

2011-03-09 22:09:01 SegmentedEncoder: FFmpeg version UNKNOWN, Copyright (c) 2000-2011 the FFmpeg developers
2011-03-09 22:09:01 SegmentedEncoder: built on Mar 6 2011 19:02:40 with gcc 4.2.1 (Apple Inc. build 5666) (dot 3)
2011-03-09 22:09:01 SegmentedEncoder: configuration: --enable-pthreads --disable-shared --enable-static --enable-gpl --enable-libx264 --enable-libmp3lame
2011-03-09 22:09:01 SegmentedEncoder: libavutil 50.36. 0 / 50.36. 0
2011-03-09 22:09:01 SegmentedEncoder: libavcore 0.16. 1 / 0.16. 1
2011-03-09 22:09:01 SegmentedEncoder: libavcodec 52.108. 0 / 52.108. 0
2011-03-09 22:09:01 SegmentedEncoder: libavformat 52.93. 0 / 52.93. 0
2011-03-09 22:09:01 SegmentedEncoder: libavdevice 52. 2. 3 / 52. 2. 3
2011-03-09 22:09:01 SegmentedEncoder: libavfilter 1.74. 0 / 1.74. 0
2011-03-09 22:09:01 SegmentedEncoder: libswscale 0.12. 0 / 0.12. 0
2011-03-09 22:09:01 SegmentedEncoder:
2011-03-09 22:09:01 SegmentedEncoder: Seems stream 0 codec frame rate differs from container frame rate: 180000.00 (180000/1) -> 29.97 (30000/1001)
2011-03-09 22:09:01 SegmentedEncoder: Input #0, mov,mp4,m4a,3gp,3g2,mj2, from '/Users/fievet/Music/iTunes/iTunes Music/Movies/Despicable Me.m4v':
2011-03-09 22:09:01 SegmentedEncoder: Metadata:
2011-03-09 22:09:01 SegmentedEncoder: major_brand : mp42
2011-03-09 22:09:01 SegmentedEncoder: minor_version : 0
2011-03-09 22:09:01 SegmentedEncoder: compatible_brands: mp42isomavc1
2011-03-09 22:09:01 SegmentedEncoder: creation_time : 2011-01-04 13:54:49
2011-03-09 22:09:01 SegmentedEncoder: encoder : HandBrake 0.9.5 2011010300
2011-03-09 22:09:01 SegmentedEncoder: genre : Family
2011-03-09 22:09:01 SegmentedEncoder: Duration: 01:30:51.58, start: 0.000000, bitrate: 700 kb/s
2011-03-09 22:09:01 SegmentedEncoder: Stream #0.0(und): Video: h264, yuv420p, 480x256, 565 kb/s, 29.87 fps, 29.97 tbr, 90k tbn, 180k tbc
2011-03-09 22:09:01 SegmentedEncoder: Metadata:
2011-03-09 22:09:01 SegmentedEncoder: creation_time : 2011-01-04 13:54:49
2011-03-09 22:09:01 SegmentedEncoder: Stream #0.1(und): Audio: aac, 44100 Hz, stereo, s16, 131 kb/s
2011-03-09 22:09:01 SegmentedEncoder: Metadata:
2011-03-09 22:09:01 SegmentedEncoder: creation_time : 2011-01-04 13:54:49
2011-03-09 22:09:01 SegmentedEncoder: [buffer @ 0x100e004c0] w:480 h:256 pixfmt:yuv420p
2011-03-09 22:09:01 SegmentedEncoder: [crop @ 0x100e0a510] w:480 h:256 -> w:480 h:256
2011-03-09 22:09:01 SegmentedEncoder: [scale @ 0x100e07af0] w:480 h:256 fmt:yuv420p -> w:480 h:256 fmt:yuv420p flags:0xa0000004
2011-03-09 22:09:01 SegmentedEncoder: [libx264 @ 0x101023e00] VBV maxrate unspecified, assuming CBR
2011-03-09 22:09:01 SegmentedEncoder: [libx264 @ 0x101023e00] using SAR=1/1
2011-03-09 22:09:01 SegmentedEncoder: [libx264 @ 0x101023e00] using cpu capabilities: MMX2 SSE2Fast SSSE3 FastShuffle SSE4.1 Cache64
2011-03-09 22:09:01 SegmentedEncoder: [libx264 @ 0x101023e00] profile Constrained Baseline, level 2.1
2011-03-09 22:09:01 SegmentedEncoder: [mpegts @ 0x101022c00] muxrate VBR, pcr every 2 pkts, sdt every 200, pat/pmt every 40 pkts
2011-03-09 22:09:01 SegmentedEncoder: Output #0, mpegts, to 'pipe:':
2011-03-09 22:09:01 SegmentedEncoder: Metadata:
2011-03-09 22:09:01 SegmentedEncoder: major_brand : mp42
2011-03-09 22:09:01 SegmentedEncoder: minor_version : 0
2011-03-09 22:09:01 SegmentedEncoder: compatible_brands: mp42isomavc1
2011-03-09 22:09:01 SegmentedEncoder: creation_time : 2011-01-04 13:54:49
2011-03-09 22:09:01 SegmentedEncoder: genre : Family
2011-03-09 22:09:01 SegmentedEncoder: encoder : Lavf52.93.0
2011-03-09 22:09:01 SegmentedEncoder: Stream #0.0(und): Video: libx264, yuv420p, 480x256 [PAR 1:1 DAR 15:8], q=2-48, 1200 kb/s, 90k tbn, 29.97 tbc
2011-03-09 22:09:01 SegmentedEncoder: Metadata:
2011-03-09 22:09:01 SegmentedEncoder: creation_time : 2011-01-04 13:54:49
2011-03-09 22:09:01 SegmentedEncoder: Stream #0.1(und): Audio: libmp3lame, 44100 Hz, stereo, s16, 192 kb/s
2011-03-09 22:09:01 SegmentedEncoder: Metadata:
2011-03-09 22:09:01 SegmentedEncoder: creation_time : 2011-01-04 13:54:49
2011-03-09 22:09:01 SegmentedEncoder: Stream mapping:
2011-03-09 22:09:01 SegmentedEncoder: Stream #0.0 -> #0.0
2011-03-09 22:09:01 SegmentedEncoder: Stream #0.1 -> #0.1
2011-03-09 22:09:01 SegmentedEncoder: Press [q] to stop encoding
2011-03-09 22:09:01 SegmentedEncoder: frame= 140 fps= 0 q=2.0 size= 134kB time=3.50 bitrate= 313.4kbits/s dup=84 drop=0
2011-03-09 22:09:06 SegmentedEncoder: frame= 931 fps=168 q=21.0 size= 4229kB time=29.90 bitrate=1158.7kbits/s dup=124 drop=0
2011-03-09 22:09:11 SegmentedEncoder: frame= 1853 fps=175 q=13.0 size= 7736kB time=60.66 bitrate=1044.7kbits/s dup=234 drop=0
ohbreb



Joined: 10/12/2010 20:20:06
Messages: 6
Offline

Hi

I have the iOS 4.3 GM on my iPhone 4, the latest beta (4,3) on my Apple TV and the version of the Air Video app released a couple of days ago.

I'm able to send Air Video to my TV via Airplay if I'm using Wifi, but I don't have the option if I'm on the network (3G).

Is Air Video supposed to support Airplay if accessing via 3G?
Admin



Joined: 08/23/2009 08:49:34
Messages: 8705
Offline

chipfiev, the log looks ok. Have you tried restarting your device?
Admin



Joined: 08/23/2009 08:49:34
Messages: 8705
Offline

ohbreb wrote:Hi

I have the iOS 4.3 GM on my iPhone 4, the latest beta (4,3) on my Apple TV and the version of the Air Video app released a couple of days ago.

I'm able to send Air Video to my TV via Airplay if I'm using Wifi, but I don't have the option if I'm on the network (3G).

Is Air Video supposed to support Airplay if accessing via 3G?

AirPlay only works using WiFi.
chipfiev



Joined: 03/10/2011 04:39:42
Messages: 5
Offline

Both the Mac mini and the iPads have been restarted.
Admin



Joined: 08/23/2009 08:49:34
Messages: 8705
Offline

If you try to convert the video using Air Video, does it play then?
lancian



Joined: 03/10/2011 05:04:43
Messages: 3
Offline

After the upgrade I access my video file and see the list of videos, next to the video thumbnails (which is black) is the title of the movie and "invalid" in red font for all my videos. It was fine before I upgraded. I'm not sure what else changed other than upgrading.

I'm using OS X 5.8 on a MacMini 1.5 Ghz PowerPC G4.

Lancian
ohbreb



Joined: 10/12/2010 20:20:06
Messages: 6
Offline

"AirPlay only works using WiFi."

Thanks for the quick reply. Is that an Apple restriction? If not, any plans to have Airplay work over 3G?
Admin



Joined: 08/23/2009 08:49:34
Messages: 8705
Offline

lancian wrote:After the upgrade I access my video file and see the list of videos, next to the video thumbnails (which is black) is the title of the movie and "invalid" in red font for all my videos. It was fine before I upgraded. I'm not sure what else changed other than upgrading.

I'm using OS X 5.8 on a MacMini 1.5 Ghz PowerPC G4.

Lancian

The new beta version no longer supports Power PC.
Admin



Joined: 08/23/2009 08:49:34
Messages: 8705
Offline

ohbreb wrote:"AirPlay only works using WiFi."

Thanks for the quick reply. Is that an Apple restriction? If not, any plans to have Airplay work over 3G?

Apple TV and the device must be connected to same WiFi. There is no way around this, iPad/iPhone can not discover the Apple TV if it isn't on the same network.
 
Forum Index » Air Video Announcements
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team